Chocholate truffle cake u kombinaciji s bijelom čokoladom.Radila sam ih u formi mini tortica,a vi ih možete raditi isto ili kao tortu u okruglom kalupu promjera 22 cm.
Biskvit:
- 270 g brašna
- 2 šalice šećera
- 50 g kakaa
- 2 žličice sode bikarbone
- jedna žličica praška za pecivo
- malo soli
- 2 velika jaja
- 1 jogurt
- 1 šalica hladne jake kave
- 1/2 šalice ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 700 g bijele čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja
- kompot od višanja
- gustin 30 g.
U brašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu. Biskvitnu smjesu utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.
Ako radite mini tortice onda možete koristiti velike papirnate košarice u koje utisnete biskvitnu smijesu.Dio višanja iz kompota odvojite i prelijte likerom od višanja.
Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati višnje natopljene u likeru i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.Ohlađeno preliti umakom od višanja.
Primjedbe