utorak, 28. ožujka 2017.

Pečena cikorija


Ovo je moj prvi slani recept na blogu.Pečena cikorija je jedan od najdražih priloga uz pečeno meso ili ribu sa roštilja.S ovim receptom sudjelujem u igrici Ajme koliko nas je.Domaćica za ovaj mjesec je Sunčica Stanković sa bloga https://mesfoliesculinaires2017.wordpress.com/ koja je za temu odabrala cikoriju.

Recept:
1pakiranje cikorije(3-4 komada)
sok od 1/2 do 1 limuna
5-6 žlica maslinovog ulja
1/2 do 1 male žličice meda
sol
papar
tostirani listići badema

Priprema:
Pomiješati sok od limuna,ulje,med,sol i papar i napraviti marinadu.Cikoriju prerezati na pola,ako je veća može i na četiri dijela.Preliti pripremljenom marinadom i peći na roštilju,a može i na gril tavi ili običnoj tavi.Peći s obje strane dok ne omekša.Kad je gotova po želji preliti maslinovim uljem i posuti tostiranim listićima badema.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:ttps://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl




Nema komentara: