subota, 15. kolovoza 2015.

White chocholate truffle cake


Chocholate truffle cake u kombinaciji s bijelom čokoladom.Radila sam ih u formi mini tortica,a vi ih možete raditi isto ili kao tortu u okruglom kalupu promjera 22 cm.

Biskvit:

  • 270 g brašna
  • 2 šalice šećera
  • 50 g kakaa
  • 2 žličice sode bikarbone
  • jedna žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 2 velika jaja
  • 1 jogurt
  • 1 šalica hladne jake kave
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
Ganache :
  • 700 g bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
  • kompot od višanja
  • gustin 30 g.
Postupak:


U brašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu. Biskvitnu smjesu utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.




Ako radite mini tortice onda možete koristiti velike papirnate košarice u koje utisnete biskvitnu smijesu.Dio višanja iz kompota odvojite i prelijte likerom od višanja.
Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati višnje natopljene u likeru i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.Ohlađeno preliti umakom od višanja.







1 komentar:

Sena Omelić kaže...

Ne mogu reći ništa osim da sutra već moram ovo probati...nemoguće dobro! Prava ste čarobnica...