White chocholate truffle cake


Chocholate truffle cake u kombinaciji s bijelom čokoladom.Radila sam ih u formi mini tortica,a vi ih možete raditi isto ili kao tortu u okruglom kalupu promjera 22 cm.

Biskvit:

  • 270 g brašna
  • 2 šalice šećera
  • 50 g kakaa
  • 2 žličice sode bikarbone
  • jedna žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 2 velika jaja
  • 1 jogurt
  • 1 šalica hladne jake kave
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
Ganache :
  • 700 g bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
  • kompot od višanja
  • gustin 30 g.
Postupak:


U brašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu. Biskvitnu smjesu utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.




Ako radite mini tortice onda možete koristiti velike papirnate košarice u koje utisnete biskvitnu smijesu.Dio višanja iz kompota odvojite i prelijte likerom od višanja.
Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati višnje natopljene u likeru i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.Ohlađeno preliti umakom od višanja.







Primjedbe

Autor Frana Omelić rekao je…
Ne mogu reći ništa osim da sutra već moram ovo probati...nemoguće dobro! Prava ste čarobnica...