Cherry macarons


Macaronsi s čokoladom,likerom od višanja i višnjama. Višnje i čokolada su jedna od meni najdražih kombinacija. Višnja je moje omiljeno voće iz djetinstva. Za ovu kombinaciju je kriva moja draga Frana Omelić s bloga http://zlicomivilicom.blogspot.hr/ koja me pozvala da sudjelujem u igrici Ajme koliko nas je. Kao temu je odabrala višnju.Kako obožavam višnje, čokoladu i macaronse zadatak mi nije bio težak...

Macarosi:
Ovaj put sam koristila drugačiji recept za izradu macaronsa od onog koji je na blogu već napisan.

  • 150 g šećera u prahu
  • 150 g bademovog brašna
  • 55 g bjelanjaka
  • 150 g kristal šećera
  • 37 g vode
  • 55 g bjelanjaka
  • 25 g šećera

Prosijte bademovo brašno i šećer u prahu. Dodajte 55 g bjelanjaka, dobro izmiješajte i ostavite sa strane. U lonac stavite 150 g kristal šećera i 37 g vode. Zagrijte do 110 stupnjeva, dodajte boju. Sada počnite miksati bjelanjak sa 25 g šećera. Kad sirup dosegne 118 stupnjeva, ulijte polako u bjelanjke. Napravite talijansku meringu, miksajte sve dok ne dobijete mekane vrhove i smijesa se ne ohladi. Sada izmiješajte obje smijese skupa dok ne dobijete pastu pazeći da ne premješate. Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom i istisnite krugove promjera oko 3 cm na silikonsku podlogu ili pek papir. Peći na 140 od 14-16 min ovisno o pećnici.

Pate od višanja:

  • 170 g višanja(smrznutih)
  • 70 g šećera za želiranje(podravka)
  • 1 mala žličica glukoze
  • 3 -4 žlice likera od višanja

Sve sastojke pomiješati i kuhati na lagano dok se ne zgusnu tj. da bude nešto kao mermelada . Malo smijese izvaditi na tanjurić i ako se ne razlijeva gotovo je. Miješati polako i pažljivo da višnje ostanu cijele. Pustiti da se ohladi.

Ganache od čokolade i likera od višanja:

  • 125 ml slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade
  • 25 g maslaca
  • 3-4 žlice likera višanja 

Vrhnje ugrijati do vrenja, preliti preko izlomljene čokolade,miješati dok se ne otopi, dodati maslac i liker i sve dobro sjediniti. Pustiti da se ohladi.
Staviti ganache u slastičarsku vrećicu sa okruglim nastavkom. Macaronse punimo tako da ganache nanesemo u obliku prstena a u sredinu stavimo nadjev od višanja. Možete i pomiješati obje smijese i puniti macaronse...jednako su ukusni. Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici: https://www.facebook.com/menus.plasiris/




Primjedbe

Autor Frana Omelić rekao je…
Ne mogu sakriti oduševljenje i ako znam da su uvijek savršeni! Ovi su posebni! Ti si čudo!
Autor Cakes rekao je…
Hvala draga moja Frana....💝💝💝😀
Korisnik Anonimno rekao je…
Divna je boja,izrada perfektna. Drago mi je da sam se preko Frane upoznala sa tvojim divnim receptima. Čestitam na ulozi domaćice u igrici Ajme koliko nas je i čekamo zadatak za februar.
Autor Cakes rekao je…
Hvala od srca...malo kasnim sa odgovorima...💝😀