petak, 1. travnja 2016.

Triolade chocholate cake


Za one koji su kao i ja ludi za čokoladom, ovo je verzija čokoladne torte u tri boje i tri okusa koju ćete kušati tisuću i jedan put.Za Božić, u siječnju, u veljači, za Uskrs, usred ljeta, na jesen, krajem studenog, početkom prosinca.Ne znam kako vi, ali kod mene je uvijek u pričuvi. Navještaj čokoladnog užitka....







Recept:
Podloga:

  • 100 g keksa(petit,digestive)
  • 30 g mljevenih badema
  • 70 g maslaca
  • 30 g čokolade

Za podlogu pomiješati keks, bademe, otopljeni maslac i otopljenu čokoladu. Na pripremljenu podlogu promjera 22 cm namjestiti podesivi obruč za torte koji obložite prozirnom folijom. Smjesu utisnuti u kalup i staviti u hladnjak.

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 3 žlice šećera
  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g mliječne čokolade(noisette milka)
  • 200 g bijele čokolade
  • 800 ml slatkog vrhnja
  • 1 kesica želatine fix

Izmiksati mascarpone i šećer,pa u to lagano umiješati tučeno slatko vrhnje uz dodatak želatine fix.Smijesu podijeliti na tri jednaka dijela.Čokoladu svaku zasebno otopiti i dodati po jednu vrstu čokolade u razdjeljenu smijesu od mascarponea i vrhnja.Najprije staviti kremu sa tamnom čokoladom,i stavite kratko u zamrzivač da se krema stisne dok vi otopite mlječnu čokoladu i primješate smjesi mascarponea i vrhnja.Postupak ponoviti i s bijelom čokoladom.Tortu najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku da se stisne.Skinuti obruč i ukrasiti po želji.Sve što radim možete pratiti ni na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl


Nema komentara: