četvrtak, 17. ožujka 2016.

Snickers macaronsi



Čokolada,karamel,prženi kikiriki....fantastična kombinacija okusa kojoj je teško odoljeti.Inspiracija za ove macaronse je snickers čokoladica....čokoladica je sjajna pa sam pomislila zašto nebi bili i macaronsi...
Evo recepta:


  • 70 g bjelanjaka
  • 120 g šećera u prahu
  • 80 g sirovog kikirikija
  • 50 g kristal šećera

Sirovi kikiriki kratko oko 10 min zapecite u pećnici na 150 C,ili ako ste dovoljno vješti možete to napraviti i u teflonskoj tavi.Kikiriki nakon toga stavite u kuhinjsku krpu i protrljajte da skinete kožicu.Nakon toga ga sameljite na običnom mlincu za orašaste plodove.Dalje postupajte po uobičajenom receptu za izradu macaronsa kojeg možete pronaći ovdje:http://menusplaisiris.blogspot.hr/2015/08/kinder-pingvin.html

Krema:

  • 200 g tamne čokolade
  • 200 g vrhnja za šlag
  • 4 žlice karamel umaka
  • 1 želatina fix

Vrhnje zagrijte do vrenja prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi.Kremu dobro ohladiti najbolje preko noći u hladnjaku.Dodati karamel umak i izmiksati uz dodatak želatine fix.Recept za karamek umak možete pronaći ovdje:http://menusplaisiris.blogspot.hr/2016/02/karamel-umak-od-bademovog-mlijeka.html
Umijesto bademovog mlijeka slobodno koristite slatko vrhnje za šlag.
Nadjenite macaronse i uživajte...
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl








Nema komentara: