srijeda, 3. veljače 2016.

Crumble od jabuka


Crumb u prijevodu znači mrvica,a crumble je naziv za vrstu mrvičastog posipa za kolače.Riječ je o pečenoj slastici koja se sastoji od voća s mrvičastim posipom,poslužuje se topla.Odlično se slaže sa sladoledom od vanilije,s vrućom engleskom kremom....Jednostavno i brzo se priprema.Može se pripremati u manjim zdjelicama kao inividualna porcija ili u veću vatrostalu posudu.Najvažnije je da tijesto bude sipko kao pijesak.Mogu se koristiti različite vrste voća,a tijesto obogatiti orašastim plodovima,čokoladom,...Ova poslastica je bez jaja.Potrebno je svega 20-30 minuta za pripremu.

Recept:

  • 80 g maslaca
  • 160 g brašna
  • 30 g sitnog šećera
  • 1 kg jabuka
  • 100 g šećera 


Utrljajte maslac u brašno tako da dobivena smijesa bude nalik krušnim mrvicama ili pijesku.Dodajte i sitni šećer.
Jabuke operite ogulite i nasjeckajte na male kockice.Posložite ih u vatrostalnu posudu ili manje zdjelice posipajući svaki sloj voća šećerom.Dodati i malo cimeta ako volite.
Po vrhu posuti mrvice.Nemojte ih utiskivati u voće kako se nebi zgrušale.Pecite na 180 C oko 45 minuta dok ne postanu zlatne i hrskave.Ja sam imala mljevenih prženih lješnjaka pa sam dodatno posula malo po mrvicama...i bilo je odlično.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb 
stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl








Nema komentara: