ponedjeljak, 25. siječnja 2016.

Paradižet


        Paradižet je jedna od onih slastica koja uvijek prija bilo ljeto,zima,jesen,proljeće.Jako brzo se napravi ,a još brže nestaje naročito ako se uspije dobro rashladit.
  
Recept:

  • 4 jaja
  • 4 žlice šećera
  • 1/2 l mlijeka
  • keks (albert,petit beurre)
  • maraskino
  • malo nastrugane limunove korice
  • 1 mala žličica gustina
  • malo čokolade


       U zdjeli izmiksati žumanjke i šećer,dodati gustin i izmiješati.Od bjelanjka napraviti čvrsti snijeg. Mlijeko staviti da zakuha i dodati 1 žlicu šećera.Kekse poredati u zdjelu i poškropiti ih maraskinom.Nastruganu koricu limuna možete posuti po keksima,a možete je dodati u smijesu žumanjaka i šećera.Snjeg žlicom stavljati u kipuće mlijeko da malo prokuha,čim se dignu okrenuti ih na drugu stranu ,izvaditi i slagati na pripremljene kekse.Kad završimo ,smanjimo vatru i malo mlijeka dodamo u smjesu žumanjaka i šećera,te sve vratiti na laganu vatru 1-2 minute da se zgusne.Gotovu kremu izliti na sredinu zdjele i malo je protresti da krema ravnomjerno se rasporedi a žličnjaci da isplivaju lagano na površinu. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi ,posuti nastruganom čokoladom i premjestiti u hladnjak da se dobro rashladi.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl




Nema komentara: