utorak, 19. siječnja 2016.

Palačinke-francuske palačinke


         Najjednostavniji savjet za pripremu palačinki je:napravite tijesto točno odgovarujće gustoće ,dobra tava i pri pečenju pripazite na jačinu vatre.Osnova za pripremu finih francuskih palačinki jest tanko,ali bogato tijesto.Ovdje vam donosim recept za pripremu finih tankih palačinki na francuski način.
Tijesto za palačinke:


  • 300 g brašna
  • 275 ml mlijeka
  • 175 ml mineralne vode
  • 3 jaja
  • 1/2 žličice soli
  • 1-2 žlice ulja

        Izmiješajte dobro sve sastojke i napravite gustu i glatku smjesu.Pokrijte tijesto i ostavite u hladnjaku pola sata.Nakon što je smjesa odstajala provjerite gustoću,ako vam se čini pregusta dodajte malo mineralne ili mlijeka i dobro izmješajte.
Utavu zagrijte malo maslaca ili ulja,pa višak odlijte ili kistom lagano premažite.Lagano nakosite tavu i ulijte tijesto u nju.



Okrećite tavu kako bi se tijesto ravnomjerno razlilo.Kad palačinka s donje strane lagano požuti,paletnim je nožem okrenite pa pecite i drugu stranu.Pecite dok i druga strana ne požuti,a zatim palačinku istresite iz tave.Slažite ih jednu na drugu.Kad su gotove nadjenite ih i složite po želji.Ja sam ih ovdje mazala linoladom,posula mljevenim plazma keksom i slagala u trapez.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl








Nema komentara: