petak, 11. rujna 2015.

Toffe apples


Karamelizirane jabuke


Slatke i savršeno polirane,glatke,savršene za posebne užine.Voćna poslastica koju brzo napravimo.
Dovoljno je jabuke uroniti u karamel i čarolija je stvorena.

Sastojci: 

  • 5-6 malih jabuka
  • 260 g šećera
  • 140 ml vode
  • 1 žlica meda
  • crvena prehrambena boja
Priprema:

        Jabuke operite i osušite,izvaditi peteljku i zamijeniti je drvenim štapićem.Umalom loncu s debljim dnom staviti šećer vodu,med i boju. Staviti na laganu vatru da se kuha.Kuhati negdje oko pola sata.Ako imate termometar onda kuhati do temperature 150 C,ako ne onda dok se karamel ne zgusne.To cete provjeriti tako da pripremite čašu hladne vode i kapnete smjesu u vodu ako se odmah stvrdne karamel je gotov.Jabuke jednu po jednu uroniti u karamel ,pustiti da se višak karamela ocijedi.Staviti jabuke na papir za pečenje da se ohladi i karamel stisne.Ukrasiti prema želji sjeckanim bademima,pistaciama,preliti bijelom ili crnom čokoladom. Ono sto sam primjetila da se mora jabuke brzo umakati u karamel jer se hlađenjem stisne.






Nema komentara: