ponedjeljak, 7. rujna 2015.

Cherry torta


        Spoj čokolade i višanja tako je pouzdan i uvijek pali.Sve ostalo samo je pitanje inspiracije.Ovaj put sam čokoladu i višnje spojila sa kremom od sviježeg sira.Ovo je jedna od onih kombinacija koju obožavamo više od svih drugih. Jedno je sigurno kad je kušamo,već je prekasno,strast se rađa i ovisnost je tu.Isprobajte recept pa ćete shvatiti o čemu pričam.

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 150 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 150 g badema
  • 2 žlice krušnih mrvica.
Nadjev:

  • 800 g sviježeg sira
  • 150 g šećera
  • sok od pola limuna
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 1 želatina fix
  • 1 tegla kompota od višanja
  • malo likera od višanja.

Za biskvit umuti žumanca sa šećerom,dodati maslac sobne temperature,naribanu čokoladu,mljevene bademe,krušne mrvice.I na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanca.
Kalup za tortu promjera 26 cm obloziti papirom za pečenje izliti smijesu i peći oko 40 min na 180 stupnjeva C.Pečeni biskvit pustiti da se ohladi u kalupu.


Za nadjev izmiješajte mikserom sir,šećer,sok limuna,želatinu fix i na kraju dodajte slatko vrhnje.
Biskvit staviti na pladanj i oko njega obruč za toru obložen prozirnom folijom.Po biskvitu rasporediti višnje iz kompota,a preko njih nadjev od sira.

Prelijte preljevom za tortu napravljenim sa sokom iz kompota od višanja.
Ukrasiti po želji,ja sam  ovaj put išarala sa bijelom čokoladom i posula sa pistacijama.






Nema komentara: