Summer tarte macarons

Tart od bijele čokolade i voća,lagano, ljetno...

Sastojci:

  • prhko tijesto-200g brašna
  • 100 g maslaca
  • malo soli
  • 20 g šećera
  • 1 jaje
Priprema:

Od svih sastojaka izraditi glatko tijesto,zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 1 h.Razvaljati između dva komada prozirne folije vrlo tanko oko 3 mm.Tijesto prebaciti u kalup.višak obrezati nožem.Tijesto po dnu izbosti vilicom da se previše ne napuhne kod pečenja.Peći 10-12 min n
a 170 c,ili dok ne bude suho na dodir i dobije laganu boju.Pustiti da se ohladi u kalupu.


Čokoladna krema:


  • 300 g čokolade
  • 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:

Vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.Ohladiti ,pa uliti u pečeni i ohlađeni tart.Pustiti da se krema dobro stisne.Dekorirati voćem i macaronsima.Macaronse sam punila isto kremom od čokolade u omjeru 100 g čokolade i 70 ml slatkog vrhnja.Umijesto bijele čokolade sve ovo možete napraviti i tamnom čokoladom,s tim da omjer čokolade i vrhnja bude 1:1.Bijela čokolada se malo drugačije ponaša zato uvijek smanjim količinu vrhnja ili možete dodati kesicu želatine fix da se bolje stisne.Uživajte u ljetu,tartu,macaronsima





Primjedbe