nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Kinder pingvin

Biskvit:
  • 3 žumanjka
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 žlica kakaa
  • 3 žlice tople vode
  • 3 bjelanjka
Priprema:

Žumanjke i šećer pjenasto umutiti dodajući vodu.Lagano umiješati brašno pomješano s praškom za pecivo i kakaom,dodati snijeg od bijelanjka.Ispeći dvije kore biskvita za kolač u velikom limu.a za tortu u okruglom kalupu .


Krema:


  • 2x po 7 dcl slatkog vrhnja
  • 2 vrećice želatine u prahu
Priprema:

Istući slatko vrhnje i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici.


Premaz:


  • 20 dkg čokolade
  • 2-3 kapi ulja
  • 1/4 maslaca
  • 1 dcl vode
Priprema:
Čokoladu,vodu,ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak:
Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme.
Kremu dobro poravnati i preliti premazom od čokolade.
Kad se čokolada stisne premazati preostalom kremom.
Staviti drugu biskvitnu podlogu.





Nema komentara: