nedjelja, 2. kolovoza 2015.

Kao Tiramisu


Sastojci:


  • 4 žutanjka
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilija šećer
  • 250 g mascarponea
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 želatine fix
  • piškote
  • malo skuhane kave za močit piškote
Postupak:

Žutanjak dobro stući pjenjačom ,dodati šećer,vaniliju i kuhati na pari dok ne dobijete kremu.Kremu ohladiti na sobnu temp.dodati mascarpone dobro izmiksati uz dodatak 1 kesice želatine fix.Slatko vrhnje ulupati u čvrsti šlag uz dodatak druge kesice želatine i lagano izmiješati sa kremom . Kupolaste kal
upe puniti do polovice kremom dodati prepolovljene i namočene u kavu piškote i ponovo kremu do ruba kalupa.Sve staviti na 1-2 h u zamrzivač.Spojiti po dvije polukugle i ostaviti malo na sobnoj   temp.prije posluživanja,ukrasiti po želji.Izvor je blog torta,pinjur,pijat s tim sto sam ja malo izmijenila i pojednostavnila recept .Uživajt
e



Nema komentara: