nedjelja, 9. kolovoza 2015.

Čokoladni truffle cake

Kombinacija čokolade i višnje uvijek me nanovo oduševi.Grešno zadovoljstvo kojem ne mogu odoliti.Ovaj put sam radila s čokoladama Nestlé Dessert Corse i Nestle bijela čokolada.Ljubitelji čokolade mogu se kod izrade upustiti u kombinaciju jedne i druge.

Biskvit:

  • 270 g brašna
  • 2 šalice šećera
  • 50 g kakaa
  • 2 žličice sode bikarbone
  • jedna žličica praška za pecivo
  • malo soli
  • 2 velika jaja
  • 1 jogurt
  • 1 šalica hladne jake kave
  • 1/2 šalice ulja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije

Ganache :

  • 600 g čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja

Ostali sastojci:


  • kompot od višanja
  • gustin 30 g.

Postupak:

Ubrašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu.Od te smijese oblikovati 10-tak kuglica po želji možete i koju više.Ostatak biskvitne smjese utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.

Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati polovicu umaka od višanja i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.
Od oblikovanih kuglica napraviti cake popse.Umočiti u bijelu čokoladu.Poslagati ih na toru i preliti umakom od višanja.



Nema komentara: