Chocholate truffle triangles


Ušećereni hrskavi bademi,pistacio i tamna čokolada,čine ove trokute posebnom poslasticom.
Okusom bogata i raskošna gozba pogodna za posluživanje uz čaj ili kavu.

Ušećereni bademi:
125 g badema
125 g šećera
50 g vode
1 vanilin šećer
Vodu,šećer i vanilin šećer kratko prokuhati.Dodati bademe i kuhati na laganoj vatri uz miješanje.Kad voda ispari miješati dok se šećer ne kristalizira.a bademi se oblože karameliziranim šećerom.Bademi počnu pucketati kad su gotovi.Istresti ih na pleh obložen pek papirom i pustiti da se ohlade.

Truffle smjesa:
60 g pistacija 
75 ml slatkog vrhnja
400 g Conde-kondenziranog mlijeka
35 g maslaca
400 g tamne čokolade min 52% kakaa
ušećereni bademi
Vrhnje ,kondenzirano mlijeko,maslac ugrijati na srednjoj vatri,miješati,ne smije prokuhati.Skinuti sa vatre i dodati otopljenu čokoladu.Sve dobro sjediniti pa dodati pistacije i ušećerene bademe.Smjesu izliti u obruč za torte fi 20 obložen acetatnom folijom.Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.Ja sam izrezala na 14 feta,posuti kakaom,pozvati prijateljice na kavu ili čaj.Uživajte
Conde-kondezirano mlijeko možete nabaviti na:https://www.facebook.com/Conde-kondenzirano-mlijeko-324706244566455/
Sve ono što ja radim možete pratiti na fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/




Primjedbe