Raw Vegan Acai Cake


Moje zanimanje za sirove torte započelo je poznanstvom sa Mihaelom Devescovi sa portala "SirovaHrana by Mihaela" i njenom knjigom Slatke Strasti.Ovakve torte i deserti su iznimno ukusni,sočni ,kremasti...U njima možete uživati bez grižnje savijesti.Oni su bez glutena,bez šećera,ne peku se,jako brzo su gotovi....

Baza:
150 g badema
1 jušna žlica sirovog kakaa
1-3 jušne žlice agavina sirupa
Kalup za tortu promjera 15 cm obložiti acetatnom folijom ili papirom za pečenje.Bademe staviti u blender i samliti u prah.Dodati kakao i agavin sirup,pa ponovo izblendati dok se smjesa ne poveže.Ako volite slađe slobodno dodajte još agavina sirupa.Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno u kalupu i dobro pritinuti žlicom .Staviti u hladnjak ili zamrzivač dok pripremite kremu.

Krema:
230 g indijskih oraščića(prethodno namočenih 3-4 sata)
130 ml agavina sirupa
100 g kokosove kreme(stvrdnuti bijeli dio iz konzerve kokosova mlijeka)
30-50 g soka od limete
1 žličica acai praha
2 jušne žlice kokosova ulja
Indijske oraščiće ocijediti i staviti u blender.Dodati sve ostale sastojke osim acai praha i izblendati do glatke kreme.2/3 kreme izliti na pripremljenu podlogu i vratiti u zamrzivač.U ostatak kreme dodati acai prah i izblendati,pa preliti preko bijele kreme.Ostaviti u zamrzivaču da se stisne.Ukrasiti po želji.

Primjedbe