Ovo je jedan brzi ljetni desert, gotov je za svega dvadesetak minuta. Sve sto vam je potrebno su: voćni pire, jogurt, tučeno slatko vrhnje, malo digestive keksa, nema pečenja i osvježavajući je...
Recept:
7-8 komada digestive keksa
Kekse samliti i rasporediti na dno čaše
Žele:
- 500 g bresaka
- 80 g šećera
- 10 listica želatine
- 100 ml vode
Breskve oguliti od kožice,narezati na kockice,dodati sećer i vodu te sve skupa malo prokuhati dok breskve ne omekšaju.Želatinu potopiti u hladnu vodu.Kad breskve omekšaju skinuti s vatre i izmiksati štapnim mikserom i dodati želatinu.Miješati dok se želatina otopi.Ohladiti na sobnoj temperaturi.
Nadjev od jogurta:
- 500 g tučenog slatkog vrhnja 35%m.m.
- 20 g želatine
- 80 g vode
- 8 dl jogurta čvrstog
- 150 g šećera u prahu
Želatinu potopiti s 80 ml vode.Jogurt izmiksati sa šećerom do glatke strukture.Želatinu otopiti na laganoj vatri dodati u jogurt.Na kraju dodati tučeno slatko vrhnje.
Puniti čaše:prvo u svaku staviti mljevene kekse koje ako volite možete preliti karamel umakom http://menusplaisiris.blogspot.hr/2016/02/karamel-umak-od-bademovog-mlijeka.html ,red smijese od jogurta,red želea,pa opet jogurt.Ukrasiti prema želji.Između svakog novog reda čaše na pet minuta staviti u zamrzivač.Breskve možete zamijeniti bilo kojim voćem.
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl
Primjedbe