Čokolada,karamel,prženi kikiriki....fantastična kombinacija okusa kojoj je teško odoljeti.Inspiracija za ove macaronse je snickers čokoladica....čokoladica je sjajna pa sam pomislila zašto nebi bili i macaronsi...
Evo recepta:
- 70 g bjelanjaka
- 120 g šećera u prahu
- 80 g sirovog kikirikija
- 50 g kristal šećera
Sirovi kikiriki kratko oko 10 min zapecite u pećnici na 150 C,ili ako ste dovoljno vješti možete to napraviti i u teflonskoj tavi.Kikiriki nakon toga stavite u kuhinjsku krpu i protrljajte da skinete kožicu.Nakon toga ga sameljite na običnom mlincu za orašaste plodove.Dalje postupajte po uobičajenom receptu za izradu macaronsa kojeg možete pronaći ovdje:http://menusplaisiris.blogspot.hr/2015/08/kinder-pingvin.html
Krema:
- 200 g tamne čokolade
- 200 g vrhnja za šlag
- 4 žlice karamel umaka
- 1 želatina fix
Vrhnje zagrijte do vrenja prelijte preko izlomljene čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi.Kremu dobro ohladiti najbolje preko noći u hladnjaku.Dodati karamel umak i izmiksati uz dodatak želatine fix.Recept za karamek umak možete pronaći ovdje:http://menusplaisiris.blogspot.hr/2016/02/karamel-umak-od-bademovog-mlijeka.html
Umijesto bademovog mlijeka slobodno koristite slatko vrhnje za šlag.
Nadjenite macaronse i uživajte...
Sve ono što radim možete pratiti i na mojoj fb stranici:https://www.facebook.com/menus.plasiris/?ref=hl
Primjedbe