Tart od bijele čokolade i voća,lagano, ljetno...
Sastojci:
Od svih sastojaka izraditi glatko tijesto,zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 1 h.Razvaljati između dva komada prozirne folije vrlo tanko oko 3 mm.Tijesto prebaciti u kalup.višak obrezati nožem.Tijesto po dnu izbosti vilicom da se previše ne napuhne kod pečenja.Peći 10-12 min na 170 c,ili dok ne bude suho na dodir i dobije laganu boju.Pustiti da se ohladi u kalupu.
Čokoladna krema:
Vrhnje zagrijati do vrenja,preliti
izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.Ohladiti ,pa uliti u pečeni i
ohlađeni tart.Pustiti da se krema dobro stisne.Dekorirati voćem i
macaronsima.Macaronse sam punila isto kremom od čokolade u omjeru 100 g
čokolade i 70 ml slatkog vrhnja.Umijesto bijele čokolade sve ovo možete
napraviti i tamnom čokoladom,s tim da omjer čokolade i vrhnja bude 1:1.Bijela
čokolada se malo drugačije ponaša zato uvijek smanjim količinu vrhnja ili
možete dodati kesicu želatine fix da se bolje stisne.Uživajte u
ljetu,tartu,macaronsima
Sastojci:
- prhko tijesto-200g brašna
- 100 g maslaca
- malo soli
- 20 g šećera
- 1 jaje
Od svih sastojaka izraditi glatko tijesto,zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku oko 1 h.Razvaljati između dva komada prozirne folije vrlo tanko oko 3 mm.Tijesto prebaciti u kalup.višak obrezati nožem.Tijesto po dnu izbosti vilicom da se previše ne napuhne kod pečenja.Peći 10-12 min na 170 c,ili dok ne bude suho na dodir i dobije laganu boju.Pustiti da se ohladi u kalupu.
Čokoladna krema:
- 300 g čokolade
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Primjedbe