Biskvit:
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti dodajući vodu.Lagano umiješati brašno pomješano s praškom za pecivo i kakaom,dodati snijeg od bijelanjka.Ispeći dvije kore biskvita za kolač u velikom limu.a za tortu u okruglom kalupu .
Krema:
Istući slatko vrhnje i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici.
Premaz:
Čokoladu,vodu,ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak:
Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme.
Kremu dobro poravnati i preliti premazom od čokolade.
Kad se čokolada stisne premazati preostalom kremom.
Staviti drugu biskvitnu podlogu.
- 3 žumanjka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 3 žlice tople vode
- 3 bjelanjka
Žumanjke i šećer pjenasto umutiti dodajući vodu.Lagano umiješati brašno pomješano s praškom za pecivo i kakaom,dodati snijeg od bijelanjka.Ispeći dvije kore biskvita za kolač u velikom limu.a za tortu u okruglom kalupu .
Krema:
- 2x po 7 dcl slatkog vrhnja
- 2 vrećice želatine u prahu
Istući slatko vrhnje i umiješati želatinu pripremljenu prema uputi na vrećici.
Premaz:
- 20 dkg čokolade
- 2-3 kapi ulja
- 1/4 maslaca
- 1 dcl vode
Čokoladu,vodu,ulje i margarin otopiti na pari.
Postupak:
Biskvitnu podlogu premazati polovicom pripremljene kreme.
Kremu dobro poravnati i preliti premazom od čokolade.
Kad se čokolada stisne premazati preostalom kremom.
Staviti drugu biskvitnu podlogu.
Primjedbe