Sastojci:
- 4 žutanjka
- 4 žlice šećera
- 1 vanilija šećer
- 250 g mascarponea
- 200 ml slatkog vrhnja
- 2 želatine fix
- piškote
- malo skuhane kave za močit piškote
Žutanjak dobro stući pjenjačom ,dodati šećer,vaniliju i kuhati na pari dok ne dobijete kremu.Kremu ohladiti na sobnu temp.dodati mascarpone dobro izmiksati uz dodatak 1 kesice želatine fix.Slatko vrhnje ulupati u čvrsti šlag uz dodatak druge kesice želatine i lagano izmiješati sa kremom . Kupolaste kalupe puniti do polovice kremom dodati prepolovljene i namočene u kavu piškote i ponovo kremu do ruba kalupa.Sve staviti na 1-2 h u zamrzivač.Spojiti po dvije polukugle i ostaviti malo na sobnoj temp.prije posluživanja,ukrasiti po želji.Izvor je blog torta,pinjur,pijat s tim sto sam ja malo izmijenila i pojednostavnila recept .Uživajte
Primjedbe