Kombinacija čokolade i višnje uvijek me nanovo oduševi.Grešno zadovoljstvo kojem ne mogu odoliti.Ovaj put sam radila s čokoladama Nestlé Dessert Corse i Nestle bijela čokolada.Ljubitelji čokolade mogu se kod izrade upustiti u kombinaciju jedne i druge.
Biskvit:
Ganache :
Ostali sastojci:
Postupak:
Ubrašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu.Od te smijese oblikovati 10-tak kuglica po želji možete i koju više.Ostatak biskvitne smjese utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.
Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati polovicu umaka od višanja i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.
Od oblikovanih kuglica napraviti cake popse.Umočiti u bijelu čokoladu.Poslagati ih na toru i preliti umakom od višanja.
Biskvit:
- 270 g brašna
- 2 šalice šećera
- 50 g kakaa
- 2 žličice sode bikarbone
- jedna žličica praška za pecivo
- malo soli
- 2 velika jaja
- 1 jogurt
- 1 šalica hladne jake kave
- 1/2 šalice ulja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Ganache :
- 600 g čokolade
- 500 ml slatkog vrhnja
Ostali sastojci:
- kompot od višanja
- gustin 30 g.
Postupak:
Ubrašno dodajte suhe sastojke i izmiješajte.Dodajte jaja,jogurt,kavu,ulje i ekstrakt vanilije,sve skupa izmiksajte,izlijte u pleh i pecite na 170 c oko 35 minuta.Pečeni biskvit ohladite.Hladan biskvit imrvite u blenderu.
Za ganache vrhnje zagrijati do vrenja,preliti izlomljenu čokoladu .Miješati dok se ne otopi.U ohlađeni biskvit dodaje nekoliko žlica ganache kreme.Izmiješajte da dobijete kompaktnu smijesu.Od te smijese oblikovati 10-tak kuglica po želji možete i koju više.Ostatak biskvitne smjese utisnuti u kalup za tortu promjera 22 cm. Obruč obložite prozirnom folijom.Staviti u zamrzivač dok napravite umak od višanja.
Za umak odvojite oko 200 ml kompota s višnjama,dodajte 100 g šećera i prokuhajte.Gustin razmutiti s malo vode dodati u višnje i lagano kuhati dok se ne zgusne.Ohladiti i u hladno dodati liker od višnje po vlastitom ukusu.Na ohlađenu podlogu dodati polovicu umaka od višanja i preliti preostalom ganache kremom.Vratiti u zamrzivač oko 60 min dok se ne stegne.
Od oblikovanih kuglica napraviti cake popse.Umočiti u bijelu čokoladu.Poslagati ih na toru i preliti umakom od višanja.
Primjedbe